wordpress counter

Земјотресот во Италија уништи и преку 400.000 пити пармезан

Земјотресот во Италија уништи и преку 400.000 пити пармезан

Производителот на пармезан, Оријано Карети секако е среќен што го преживеа земјотресот во Италија. Но, неговиот бизнис не успеа. Складиштето во... 

Честит 24-ти мај!

Честит 24-ти мај!

Денес е посебен ден за секој Македонец. Денес се слави денот на сесловенските просветители Свети Кирил и Методиј. Браќата се родени во Солун. Постариот,... 

Се отвора најголемиот „McDonald’s“ во светот

Се отвора најголемиот „McDonald’s“ во светот

Ако се двоумите каде ќе биде локацијата на овој ресторан – тогаш помислете кој е најголемиот спортски настан оваа година? Секако, тоа се Олимписките...