wordpress counter

Светски ден на храната

Светски ден на храната

Секоја година, 16-ти октомври е посветен на сите наши гладни непознати пријатели ширум планетата. Со оглед дека нивниот број постојано се зголемува,... 

Натпревар во јадење чили ќе завршеше трагично

Натпревар во јадење чили ќе завршеше трагично

Учесниците на натпревар во јадење на чили пиперчиња почувствувале мачини и повраќање додека учествувале на натпреварот што се одржал во Единбург,... 

Штипска „Чунга лунга“ ги освојува САД

Штипска „Чунга лунга“ ги освојува САД

„Макпромет“ од Штип го зголеми својот извоз на гуми за џвакање во САД. Досегашните 50 тони годишно се зголемија на 50 тони месечно. Оваа македонска...