wordpress counter

„Бургер Кинг“ во Скопје

„Бургер Кинг“ во Скопје

Од утре и официјално Скопје добива еден од светските брендови за брза храна. Станува збор за синџирот ресторани „Бургер Кинг“, основан од Џејмс... 

„Подравка“ тргна во поход на Турција и Русија

„Подравка“ тргна во поход на Турција и Русија

Хрватскиот прехранбен гигант „Подравка“ од Копривница, подготвува нова извозна стратегија која ги вклучува огромните пазари на Турција и Русија.... 

Меѓународен ден на пивото

Меѓународен ден на пивото

На нас, љубителите на пивото, никогаш не ни била потребна некаква посебна причина за да уживаме во овој фантастичен пијалак. Но, мораме да признаеме...