wordpress counter

„Лакталис“ – најголемата млекарница на светот

„Лакталис“ – најголемата млекарница на светот

Глобализацијата е процес кој се случува пред нас, секој ден, секој момент. Самиот процес води кон окрупнување на капиталот и создавање на огромни... 

„Foie Gras“ фаст фуд

„Foie Gras“ фаст фуд

„Foie Gras“ е едно од луксузните јадења на францукста кујна, кое се подготвува од џигер на патка или гуска. Станува збор за специјалитет во кој ужива... 

„charity: water“ за 4.500 спасени животи дневно

„charity: water“ за 4.500 спасени животи дневно

Болестите предизвикани од нечиста вода и немање канализација, годишно убиваат повеќе луѓе отколку сите форми на насилство, вклучувајќи ги и војните....