wordpress counter

Дојран – центар на македонското маслиново масло

Дојран – центар на македонското маслиново масло

Поволните климатски услови и фирмата „КМ компани“ решија од Дојран да направат центар на македонското маслиново масло. Станува збор за инвестиција... 

Унгарија со повисоки даноци за „нездравата“ храна

Унгарија со повисоки даноци за „нездравата“ храна

Минатиот вторник, унгарската влада го одобри таканаречниот „данок на хамбургери“, односно храна за која државните претставници од Агенцијата... 

„Juicy Vita“ – нов производ на „Јамница“

„Juicy Vita“ – нов производ на „Јамница“

Минатиот месец, еден од најушсешните хрватски производители, „Јамница“ ланисраше нови производ под име „Juicy Vita“. Станува збор за здрав витамински...