wordpress counter

Сребрен медал за „Шардоне“ на „Тиквеш“

Сребрен медал за „Шардоне“ на „Тиквеш“

Винарската визба „Тиквеш“ од Кавадарци учествуваше на реномираниот натпревар „Chardonnay du Monde“ во Франција. И како што веќе сме навикнати, „Тиквеш“... 

„Фруктал селекшн“ и на македонскиот пазар

„Фруктал селекшн“ и на македонскиот пазар

„Фруктал“ ја претстави својата нова понуда на сокови. Станува збор за линијата „Фруктал Селекшн“, која ќе биде достапна само во селектирани... 

Мекдоналдс не е повеќе најголем светски синџир на ресторани

Мекдоналдс не е повеќе најголем светски синџир на ресторани

Долго време „Мекдоналдс“ беше на светскиот трон кога станува збор за брзата храна. Но, од неодамна, тоа место ѝ припаѓа на една друга американската...