wordpress counter

Ракавици за лупење

Ракавици за лупење

Од Данска ни доаѓа нов помошник во кујната. Станува збор за ракавици за чистење на зеленчук. Доколку подготвувате компири, моркови или цвекло,... 

Лубеница – природна вијагра?

Лубеница – природна вијагра?

Лубеницата е едно од омилените летни овошја. Освен што ја гаси жедта, има и низа други интересни својства. Содржи 92% вода, а остатокот од 8% е богат... 

Нордиска кујна во Скопје

Нордиска кујна во Скопје

За време на овогодинешниот Нордиски летен викенд, во нашиот град ќе престојува и данската готвачка Трина Ханеман. Трина работи како готвач од 1990...