wordpress counter

Во затвор поради кавијар

Еден американски дистрибутер на кавијар, кој избегнувал затвор речиси 25 години, минатата недела е прогласен за виновен за противзаконски увоз на 50.000 килограми кавијар од Иран и Русија во 80-тите години на минатиот век.

Исидоро „Марио“ Гарбарино се соочува со казна затвор од 4 години откако признал дека имал шема за увоз без да плаќа увозни давачки. Вредноста на увозот била околу 10 милиони долари за период од три години. Интересно е дека Гарбарино бил главен снабдувач со кавијар на најекслузивните продавници, авиопревозници и компании за крстосување.

Потрагата по Гамбарино траела 25 години. Имено, тој откако ја платил кауцијата во вредност од 3 милиони долари, побегнал од САД. Оттогаш му се губи трагата, а уапсен е во Панама пред два месеци, во моментот кога менувал авион на аеродромот во главниот град на оваа јужноамериканска држава.

Related Posts with Thumbnails
Коментирај

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Рибарска приказна: Сипа и грашок

Испробајте ја оваа варијација на стари рибарски рецепти од Пезаро, покраината Марке, која се наоѓа на италијанскиот дел од Јадранското...

Close