wordpress counter

Затворен еден од најстарите ресторани

Едно од најголемите обележја на Њујорк од светот на гастрономијата, ресторанот „Stage Deli“, престана со работа пред две недели. Ресторанот работеше непрекинато од далечната 1937 година и беше популарен поради своите огромни сендвичи.

Оние што жалат за овој ресторан велат дека бил една од поголемите туристички атракции на Њујорк, но во исто време и дел од еврејското наследство во САД. Другите, кои сметаат дека рестораните си имаат свој животен век, велат дека и онака цените во „Deli“ биле енормно високи, а еврејските кулинарски трендови може да се вкусат на други места во градот.

Погледнете ја приказната за еврејските деликатеси и нивното влијание и значење:

Related Posts with Thumbnails