wordpress counter

Апликација: „Jana Vodomjer“

Jana Vodomjer
Категорија: Healthcare & Fitness
Објавена: 23 август 2011
Продавач: Infinum d.o.o.
Верзија: 1.0.2
Јазик: хрватски
2.4 МB

iOS Android

Барања: компaтибилна со iOS 3.1.3 и Android 2.1 или понова верзија

Една од најпознатите хрватски компании за производство на вода, „Јамница“, направи нова апликација за iPhone и Android телефоните. Станува збор за апликација која ви отркива колку вода дневно му е потребно на нашиот организам.

Апликацијата зема предвид неколку важни податоци, како што се: полот, телесната тежина, возраста, физичката активност и некои надворешни услови, за да ја пресмета количината вода која треба да ја испиете. Кога ќе ги пополните податоците, ќе ја добитете пресметката, додека апликацијата може да ве предупреди доколку не сте испиле доволно вода тој ден.

Дневната препорачана количина на вода е од 1.5 до 3 литри. Таа количина се менува во зависност од телесната маса и активност, надворешната температура и здравствената состојба.

Related Posts with Thumbnails