wordpress counter

Чинии и за најпребирливите

Полскиот дизајнер Богуслав Сливински креирал навистина интересни чинии, дури и за најпребирливите членови на вашето семејство.

Во овој случај, храната во чинијата само ја продолжува приказната и ги тера и младите и старите да го јадат дури и најомрзениот зеленчук, со цел да видат што се крие под него. На пример, храната во чинијата може да биде натоварена на воз или да одржува рамнотежа на вага.

Оваа идеја се појавила како природен тек на настани со кои авторот се сретнал откако станал родител. Поточно, постојаното одбивање на неговото дете да јаде грашок и моркови. Славински направил децата да посакаат да бидат капетани или возачи на камион, сѐ со цел да се изеде храната во чинијата.

Ова е одлична идеја на полскиот дизајнер и дека секој родител може да се обиде на овој начин да ги натера децата да јадат зеленчук.

Related Posts with Thumbnails