wordpress counter

Филм: „Cloudy with a Chance of Meatballs“

Cloudy with a Chance of Meatballs (1996)Режија: Фил Лорд и Крис Милер • Актери: Ана Фарис, Бил Хедер, Брус Кемпбел

Анимираниот филм е снимен по истоимената детска книга на Џуди и Рон Барет.

Главниот карактер во овој интересен, весел и забавен анимиран филм е младиот научник Флин. Тој не е многу прифатен и разбран од сограѓаните, постојано се труди да пронајде некоја нова иновација, која на сите ќе им ги олесни животите во малото рибарско гратче. Успева да дизајнира машина која самата произведува готови јадења. Погледенте го ова забавно анимирано филмче, кое ќе ви го подобри апетитот, ќе ви даде многу идеи што да подготвите за јадење, ќе ве насмее, а сепак од него ќе извлечете една морална поука за алчноста како особина.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UEyjj-L5Mv8[/youtube]

Related Posts with Thumbnails