wordpress counter

Инфографика: Најдобрата храна според „Pinterest“

Pinterest“ е социјална мрежа која веќе некое време е навистина „ин“, а веќе претпоставувате дека најбараните пинови се токму оние кои се однесуваат на храната.

Како што секогаш се случува во светот на социјалните мрежи, се најде еден доброволец кој се посветил на анализа на пиновите и се обидел да го синтетизира интересот на корисниците.

Интересната инфографика која „JoshD“ ја направил, покажува дека прехранбените навики на корисниците на „Pinterest“ не се претерано здрави, затоа што пирамидата на исхрана изгледа спротивно од онаква каква што треба да е.

Подолу е инфографиката, погледнете ја и разгледајте ги овие навистина интересни податоци за љубителите на храната:

Related Posts with Thumbnails
Коментирај

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Сладолед од кекс и сладолед од малини

Кога температурите ќе се искачат над 30 степени, ништо не може да освежи така добро како сладоледот. Уште кога е...

Close