wordpress counter

Како изгледа оброкот на олимпијците?

Додека сè уште сме под импресии од Летните олимписки игри во Лондон, ви презентираме навистина интересни фотографии.

Дизајнерката Сара Паркер, заедно со фотографот Мајкл Боуџам и нутриционистот Ден Бенардот ни ги пренесоа оброците на олимпијците преку фотографии.

Во продолежние ќе можете да погледнете како изгледаат порциите на еден просечен олимпиец, атлетичар, фрлач на кладиво, гимнастичар, тријатлонец.

Инаку, Сара Паркер е англиска дизајнерка која дипломирала на Брајтон. Работела за „The Guardian Weekend Magazine“, „Ikea“, „Honda“ и „Uniqlo“. Мајкл е познат британски фотограф, додека Ден е доктор, чија специјалност е исхрана на спортисти.

Related Posts with Thumbnails