wordpress counter

Книга: „Fifty Shades of Chicken“

„Fifty Shades of Chicken“
Автор:
Ф. Л. Фаулер
Изда­вач: „Clarkson Potter“

Оваа книга содржи 50 различни рецепти за пилешко месо и секој нареден е позаводлив од претходниот, a вашата вечера ја трансформира во предигра. Приказната се одвива помеѓу готвачот и госпоѓицата Пиленце, со која се алудира на Анастасија Стил, главната протагонистка на трилогијата „50 Shades of Grey“.

Како и Анастасија, така и госпоѓица Пиленце се наоѓа во милост и немилост на доминатен маж (во случајот гладен готвач) кој сака да ја приготви на 50 различни начини.

Според издавачот, станува збор за пародија во три акта: првиот дел се едноставни рецепти за печење, вториот е посветен на идеални вечерни јадења, додека третиот е климакс на готвењето со употреба на различни напредни техники.

Книгата може да се порача пореку веб страницата www.amazon.com, а за што станува збор, најдобро да видите на следното видео:

Related Posts with Thumbnails