wordpress counter

Книга: „The Mistress of spices“

„The Mistress of spices“
Автор:
Читра Банерје Дивакаруни

Магична, интригантна и сензуална, „The Mistress of spices“ е приказна за Тило. Таа е млада жена, родена во друго време, во далечно место, која е обучена согласно древната уметност на зачини, да биде љубовница со посебни моќи.

Со посебен обред со оган, таа станува бесмртна и во тело на старица патува низ времето во Оукленд, Калифорнија. Таму отвора продавница во која меша зачини и ги продава како лекови. Неочекувано, се вљубува во убав странец и паѓа во искушение да избира помеѓу бесмртен живот, исполнет со натприродни моќи и променливоста на модерното живеење.

Магично и хипнотизирачки, „The Mistress of spices“ е приказна за тагата и радоста на жена со натприродни моќи.

Читра Банерје Дивакаруни е повеќе пати наградувана поетеса, која исто така предава креативно пишување на повеќе универзитети во Америка. Покрај тоа, таа е посветена активистка за правата на северно-азиските жени.

Related Posts with Thumbnails