wordpress counter

„Ленинада“ – сода во советски стил

„Ленинада“ е руска сода, но произведена во советски стил. Таа се продава веќе неколку години. Има црвенкасто-розова боја и има вкус на лимонада. Според познавачите, одлично се комбинира со сендвичи со пилешко или мисиркино месо.

На самото пакување има советска ѕвезда-петокрака, како и славните срп и чекан, обележја на социјалистичкиот систем. Засега може да се купи на неколку веб страници, по цена од 35 денари.

Related Posts with Thumbnails
Коментирај

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

„Браво мока“ – ново кафе на македонскиот пазар

Од неодамна, на македонскиот пазар може да се најде ново кафе со чоколадна нота, кое се вика „Браво мока“. Кафето...

Close