wordpress counter

Портрети на славни личности направени од кујнска сол

Башир Султани, познат артист кој живее во Торонто, Канада, создаде навистина прекрасни портрети на славни личности од сите страни на светот. Интересно е дека овие портрети тој ги изработи со помoш на кујнска сол.

Во неговата серијаArt with Salt“, тој ги има направено портретите на Чарли Шин, Еминем и Ганди. Истотака, ги има направено и Ал Пачино, Дарт Вејдер и редица други ликови.

Инаку, Башир Султани е графички дизајнер кој специјализирал во принт дизајнот и илустрациите. Роден е во Афганистан, но уште како дете пребегнал во Русија. Денес живее и работи во Канада. Уживајте во едно од неговите последни видеа, во чест на Стив Џобс:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=14zh9SEmhmE[/youtube]

Related Posts with Thumbnails