wordpress counter

Познати личности кои работеле во „Мекдоналдс“

Многу познати личности пред да направат успешни кариери продавале хамбургери и пржени компирчиња. Голем дел од нив своето прво работно искуство го стекнале токму во најголемиот американски синџир за брза храна – „Мекдоналдс“.

Пред да стекнат светска слава, ѕвездите како Пинк, Шерон Стоун, Шанаја Твејн, Сил, Џеј Лено, Џејмс Франко, Рејчел Мекадамс и многу други поминале определно време работејќи во некои од рестораните на „Мекдоналдс“.

Меѓу нив се и Џеф Безос, основачот и извршен директор на веб страницата Amazon.com, како и познатиот атлетичар и носител на бројни олимписки медали, Карл Луис. Интересно е да се напомене дека 1 од 8 Американци работеле во „Мекдоналдс“ во определен момент од својот живот.

Related Posts with Thumbnails