wordpress counter

Сол добиена од човечки солзи

Верувале или не, во Лондон може да се купи сол добиена од човечки солзи! Чини 7 фунти (околу 550 денари) за половина килограм сол, за која производителот тврди дека се добива од човечки солзи. Според него, станува збор за мајсторство за производство на сол, старо повеќе векови.

Производот може да се набави во неколку различни вкусови, во зависност од тоа што е предизвикувач на човечките солзи – тага, кивање, сечкање на кромид, смеење или лутење.

Зад продажбата на овој тип на сол стои Центарот за креативно пишување од Лондон. Според тоа, можеби не станува за сол која настанала од човечки солзи, туку повеќе за сол добиена од морска сол. Поточно, маркетинг кој има за цел да ја разбуди вашата фантазија и да ве поттикне на пишување на приказни.

Related Posts with Thumbnails
Коментирај

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Храна и пијалаци кои ви го уништуваат сонот

Поради брзиот начин на живот, често јадеме доцна и без никаков распоред. Затоа, треба да имаме предвид дека постојат видови...

Close