wordpress counter

Спот направен од 288.000 гумени бомбони

Секој уметник во своите дела се труди да остави свое обележје, свој потпис, кој ќе го направи поинаков од другите. На тој начин ќе биде оргинален, уникатен и креативен. Еден од тие ументици е Грег Џардин, кој направи анимиран спот од 288.000 гумени бомбони за пејачката Кина Градис.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IOu0DuxFAT0[/youtube]

Целиот спот е направен од гумени бомбони, освен телото на Кина, а снимањето траело цели 2 години. Веруваме дека учесници во снимањето си поминале многу слатко. Замислете колку гумени бомбони се изедени во текот на снимањето и веројатно учесниците нема да сакаат некое време да пробаат или воопшто да видат гумена бомбона. Подолу можете да го погледнете да го погледнете и видеото како е направен спотот.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cIH4MJAC2Tg[/youtube]

Related Posts with Thumbnails