wordpress counter

Книга: Што јадеа големите

Што јадеа големите
Автори: Метју и Марк Џејкоб
Издавач: Three Rivers Press

Оваа книга е еден невообичаен пресек на храната која славните личности ја обожувале. Авторите Метју и Марк Џејкоб цели две години собирале информации за многубројните јадења кои им оставиле особен впечаток на цела плејада историски личности, од Нерон, па до ден денешен.

Освен омилените гастрономски специјалитети на славните личности, книгата изобилува и со наведување на чудни и непознати навики на овие личности. Од тоа дека Павароти во текот на својот живот има изгубено повеќе од 2.000 килограми, преку склоноста на Присли кон храна која била преварена, па сѐ до тоа дека претседателот Томас Џеферсон го напишал првиот американски рецепт за сладолед.

Related Posts with Thumbnails