wordpress counter

Видео: „Да живеат пријателите!“

Со идеја да одржи комуникација со своите потрошувачи, компанијата „Хајнекен“, во соработка со агенцијата „Grey Beograd“, осмисли и креираше кампања со цел промоција на еден од светски најпознатите брендови на пиво – „Pils Plus“.

Во ТВ спотот се прикажани различни животни ситуации во кои ви е потребна помош од пријатели. А, кој ќе ви помогне, ако не вистинскиот пријател.

Затоа, кога ќе побара од вас да му помогнете да направи ред, вие ќе му помогнете да го најде сѐ она што не му е потребно; кога ќе ви рече да пеете, вие само го прашувате – колку гласно; кога ќе собере сила да почне разговор со девојка, вашата задача е да ја забавувате нејзината другарка, која е претворена во телохранител.

А, кога држи во рака чаша „Pils Plus“ и сака да каже здравица, а ништо не му доаѓа на памет, вие станувате и извикувате: „Да живеат пријателите!“

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z6PmJTGAaeU[/youtube]

Related Posts with Thumbnails