- Гурман™ - http://gurman.mk -

Диета на 5 фактори (1 дел)

Оваа диета е револуционерна програма на исхрана и вежбање, која ја применуваат некои од најпознатите ѕвезди од светот на филмот и музиката. Хали Бери, Ева Мендес, Роберт Дауни, Алиша Кис и Џесика Симпсон се само некои од имињата кои „се навлекоа“ на оваа диета. Затоа, веќе почна да се зборува дека оваа диета е попопуларна дури и од УН диетата [1].

Авторот на диетата, Харли Пастернак, вели дека ова е една од наједноставните диети и без проблем може да се спроведува секаде и во секое време. Единствено што мора да се следи е правилото на бројот 5.

ШТО ЗНАЧИ ПРАВИЛОТО НА БРОЈОТ 5?
Ова правило подразбира да се почитуваат следните чекори:

• 5 оброка дневно
• 5 минути за подготовка на јадење
• 5 продукти во секој рецепт
• 5 состојки во секое јадење
• 5 едноставни вежби секоја недела

Во вториот дел од статијата ќе ви претставиме неколку рецепти кај кои се почитува правилото на бројот 5.