wordpress counter

Со вино против дебелина

Со вино против дебелина

Во виното има состојка позната како пицеатанол, која по структурата е слична на ресвератролот (за кој често сме пишувале), и која го спречува настанувањето... 

Најздравите светски кујни (2 дел)

Најздравите светски кујни (2 дел)

Во првиот дел споменавме две од медитеранските кујни – грчката и италијанската, кои спаѓаат во најздравите светски кујни. Денес, тој список... 

Најздравите светски кујни (1 дел)

Најздравите светски кујни (1 дел)

Здравјето е едно од најбитните животни прашања, на кое свесно може да делуваме. Особено со помош на начинот на исхрана. Овие неколку дела од статијата...