wordpress counter

План за детоксикација во седум чекори (1 дел)

Со оглед дека зимата замина и ни доаѓа летото, би било добро за нашиот организам да нaправиме едно ослободување од отровите кои се насобрале во него. Со тоа ќе го подигнеме и нивото на нашата енергија.

План за детоксикација

• овошјето и зеленчукот треба да бидат основа на нашата исхрана
• во текот на целиот ден треба да се јадат лесни оброци
• не треба да се прескокнуваат оброци и да се избегнува гладување
• консумирајте доволно салати од свежи плодови и маслиново масло
• адекватен внес на течности. Во текот на овој период, треба да се внесуваат барем 2 литра течности дневно, во форма на вода, супа, чаеви и сокови
• зеленчукот да се подготвува што е можно пократко, за да ги задржи своите хранливи вредности
• топлите зеленчукови супи и соковите од свежо овошје и зеленчук се одличен начин за подигнување на нивото на енергија

Во следниот дел ќе објавиме еден конкретен пример за детоксикациско мени, кое може да ви биде водич за изработка на мени според вашите сопствени потреби и желби.

Related Posts with Thumbnails