wordpress counter

Што го храни канцерот?

Според најновите истражувања на здравствените работници, преработениот шеќер е една од храните кои помагаат во ширењето на оваа опасна болест. Имено, клетките на туморот на панкреасот ја користат фруктозата за да се размножуваат и зголемуваат.

Интересно е дека туморот се храни и со фруктоза и со глукоза, но двата шеќера ги користи на различен начин. Лошата вест е дека овие шеќери ги има буквално во сѐ што јадеме и пострашно од зголемување на телесната тежина е тоа што оваа храна ни носи и некои од најопасните болести на денешницата.

Добрата вест е дека постои и начин да се зашитиме од канцерот. Секојдневната избалансирана исхрана, физичката активност и анти-стрес терапијата се најважните компоненти на превентивата од рак. Секако, тука се поставува и прашањето дали може да се јаде овошје? Овошјето содржи фруктоза, но големото количество на витамини и антиоксиданси го поништува влијанието на овој шеќер.

Еве го и списокот на овошје и количеството на фруктоза кое го содржи:

Related Posts with Thumbnails