Филувани Обланди

607

Ако ме прашувате мене, овој рецепт за филувани обланди дефинитивно би го крстила „Обландите на Жуки“, по @zulietacebotareva, мајсторот кој најдобро ги подготвува. Ги имам пробано порано и верувајте дека едвај чекам да ги вкусам пак. Погледнете го рецептот подолу и бидете спремни да го споделувате истиот, затоа што секој кој што ќе ги проба, ќе ве праша за тајната на овие филувани обланди. Брзи, лесни и едноставни. Идеални за готвачи почетници.

Филувани Обланди

Подготовка 15 мин
Готвење 2 hrs 30 мин
Вкупно Време 2 hrs 45 мин

Состојки

  • 1 пакување обланди
  • 1 л. млеко
  • 8 јајца
  • 300 гр. бисквити
  • 800 гр. шеќер
  • 200 гр. несолен путер

Инструкции

  • Млекото и 600 гр. шеќер се варат на тивок оган околу 90 мин. Се остава да се олади и се дели на два дела.
  • Прв фил: 8 жолчки се матат со 8 лажици шеќер и во нив се додава путерот добро изматен.
  • Втор фил: 8 белки се матат со 8 лажици шеќер и се додава 300 гр. мелени бисквити.
  • По еден дел од првата смеса (млекото варено со шеќер) се додава во двата фила.
  • Со двата фила наизменично се филуваат обландите. Декорирајте по ваш избор.
Оброк: Десерт
Keyword: десерт, обланди

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Recipe Rating




Close
Гурман МК © Copyright 2020. Сите права се задржани.
Close