wordpress counter

Како да одберете најдобри житарки?

Како да одберете најдобри житарки?

Житарките се најдобар избор за почеток на денот. Меѓутоа, треба да имаме предвид дека сите житарки не се подеднакво здрави. Некои видови житарки... 

Засилувачи на вкусот: Натриум глутаминат или Е-621

Засилувачи на вкусот: Натриум глутаминат или Е-621

Препирките околу натриум глутаминатот и неговата примена во исхраната се речиси бескрајни. Додека една група на научниците и лобисти велат дека... 

Еко, био, органско… што е што?

Еко, био, органско… што е што?

Постојано сме бомбардирани со поимите еколошко, билошко, органско. Меѓутоа, во врска со овие поими постојат бројни митови и небулози кои мора да...