wordpress counter

Виена – град на илјада вкусови

Виена – град на илјада вкусови

Кога се зборува за Виена, веројатно сите зборови би требало да се во суперлатив. Особено ако се решиме да зборуваме за храната таму. Секако, прва... 

Земји во чија храна ќе уживате (2 дел)

Земји во чија храна ќе уживате (2 дел)

Во првиот дел споменавме 5 земји во кои навистина ќе уживате кога е во прашање нивната храна и кулинарска традиција. Денес, го надополнуваме тој... 

Земји во чија храна ќе уживате (1 дел)

Земји во чија храна ќе уживате (1 дел)

Храната и патувањето секогаш одат заедно. Каде и да заминете, ќе посакате да вкусите некој тамошен традиционален специјалитет. Според изборот...