wordpress counter

Најдобрите ресторани во Хрватска

Со оглед дека одреден број наши граѓани одморот го поминуваат или ќе го поминат во Хрватска, се решивме да ви ги претставиме најдобрите хрватски ресторани.

Методот на избор е ист како на „San Pellegrino World’s 50 Best Restaurants“. Бројни независни стручни лица од светот на храната – готвачи, гастроблогери, критичари, винари, угостители и гости гласале анонимно преку специјален софтвер. Но, да не ве заморуваме со такви податоци, одиме веднаш на листите на најдобри ресторани.

Најдобри 10 ресторани во Хрватска
1. „Bistro Apetit“, Загреб
2. „Takenoko“, Загреб
3. „Prasac“, Загреб
4. „Plavi Podrum“, Волоско
5. „Batelina“, Бањоле
6. „Dubravkin put“, Загреб
7. „Le Mandrać“, Волоско
8. „Draga di Lovrana“, Ловран
9. „Kukuriku“, Кастав
10. „Nautika“, Дубровник

Најдобри 3 ресторани во Далмација
1. „Nautika“, Дубровник
2. „Pelegrini“, Шибеник
3. „Foša“, Задар

Најдобри 3 ресторани на Истра и Кварнер
1. „Plavi podrum“, Волоско
2. „Batelina“, Бањоле
3. „Le Mandrać“, Волоско

Related Posts with Thumbnails