wordpress counter

Мирисите и вкусовите на Бразил

Мирисите и вкусовите на Бразил

Бразилската кујна е една од најинтересните, но во исто време и една од најдалечните и најнепознатите за нас. Оваа статија е посветена токму на некои... 

Фиренца – гастрономското срце на Тоскана

Фиренца – гастрономското срце на Тоскана

Тосканската храна е едноставна, непретенциозна и обилува со локални производи, сирења и месо. Тосканците се познати и по консумацијата на грав,... 

Чудни јадењa од различни страни на светот

Чудни јадењa од различни страни на светот

Дека човековата фантазија е безгранична зборува и овој список на неколку јадења од различни страни на светот. Интересно е дека, колку и да ви звучат...