wordpress counter

Истражување: Навики на грицкање

Истражување: Навики на грицкање

Според едно истражување спроведено во Норвешка, грицките помеѓу оброците не ја зголемуваат телесната тежина. Исто така, оваа студија покажа дека... 

Истражување: Каде живеат луѓе со преголема тежина во европските земји

Истражување: Каде живеат луѓе со преголема тежина во европските земји

Европската комисија за статистика, „Eurostat“ направи истражување во 19 европски земји во врска со прекумерната тежина кај женската популација. Според... 

Храна или секс?

Храна или секс?

Неодамна, во Велика Британија, се откри дека жените вложуваат многу повеќе напор во изборот на храната и многу повеќе мислат на храна, отколку на...