wordpress counter

Пријатното уредување ја прави храната повкусна

Пријатното уредување ја прави храната повкусна

Рестораните кои ги тераат луѓето да јадат брзо предизвикуваат прејадување, додека просториите кои се пријатно уредени им овозможуваат на луѓето... 

Поврзаност помеѓу храната и коефициентот на интелигенција

Поврзаност помеѓу храната и коефициентот на интелигенција

Едно истражување спроведено од страна на „University of London“ покажува дека исхраната на децата на долг рок влијае врз нивниот коефициент на интелигенција.... 

Истражување: Го јадеме она што прво ќе го видиме

Истражување: Го јадеме она што прво ќе го видиме

Според податоците од најновите истражувања, храната која прва ќе ја погледнеме во фрижидерот и онаа која ни е најблиску на дофат, е храната која...