wordpress counter

Бело, млечно или црно чоколадо?

Бело, млечно или црно чоколадо?

Веќе знаеме дека чоколадото, во умерени количини, делува поволно по нашето здравје. Сепак, според професорот Андреа Џианколи, не се сите видови... 

Може ли магданосот навистина да го отстрани лошиот здив?

Може ли магданосот навистина да го отстрани лошиот здив?

Општо познато правило е дека магданосот помага во отстранување на лошиот здив. Но, дали тоа навистина е така? Ова растение се смета за природен... 

Како со храна да го подобрите расположението?

Како со храна да го подобрите расположението?

Психологот Дру Ремзи работел во екипа со повеќе нутриционисти со цел да го увиди влијанието на храната врз расположението. Притоа, по анализа на...