wordpress counter

Француските крави пијат вино

Француските крави пијат вино

За месото да добие поинаков вкус, Французите ги хранат кравите со вино, додека Британците им оставаат на свињите да уживаат во пиво. Така, минатата... 

Дали знаеш: Е-212?

Дали знаеш: Е-212?

Што е Е-212? Ознаката Е-212 се однесува на калиум бензоат, што претставува калиумова сол на бензеновата киселина. Нејзината употреба е дозволена во... 

Лична карта: Тамаринд

Лична карта: Тамаринд

Lat. Tamarindus indica Тип: тамариндот е дрво од фамилијата Fabaceae, кое е карактеристично за тропските делови на Африка. Поте­кло: се верува дека води потекло...