wordpress counter

Истражување: Однос квалитет-цена кај храната

Истражување: Однос квалитет-цена кај храната

Во Хрватска е направено едно навистина интересно истражување. Испитаниците биле запрашани кој бренд или кој производител нуди најдобар однос... 

Очила кои создаваат привид за големината на порцијата

Очила кои создаваат привид за големината на порцијата

Јапонските научници од Универзитетот во Токио изработиле очила кои ќе ни помогнат да ги намалиме килограмите со создавање на привид за големината... 

Кој тип на луѓе најчесто се вегетаријанци?

Кој тип на луѓе најчесто се вегетаријанци?

Најновите истражувања покажуваат дека бројот на вегетаријанци во Америка не се променил во последните 10 години и изнесува 5% од вкупното население....