wordpress counter

Поврзаност помеѓу храната и коефициентот на интелигенција

Поврзаност помеѓу храната и коефициентот на интелигенција

Едно истражување спроведено од страна на „University of London“ покажува дека исхраната на децата на долг рок влијае врз нивниот коефициент на интелигенција.... 

Лична карта: Чили

Лична карта: Чили

Lat. Fam. Solanaceae Тип: Чили пиперките, од кои се добива зачинот чили во прав, се всушност, ботанички гледано, овошје. Дел се од родот Capsicum од фамилијата... 

Истражување: Го јадеме она што прво ќе го видиме

Истражување: Го јадеме она што прво ќе го видиме

Според податоците од најновите истражувања, храната која прва ќе ја погледнеме во фрижидерот и онаа која ни е најблиску на дофат, е храната која...