wordpress counter

Најдобрите 50

Минатата недела ве информиравме дека ресторанот „Нома“, во сопственост на младиот Рене Реџепи (македонец по потекло), е избран за најдобар светски ресторан. Во оваа статија ќе ве информираме за најдобрите 50 ресторани во светот и на тој начин целосно да го увидиме успехот на Реџепи.

На списокот има ресторани од 19 земји. Водечки се САД со 8 ресторани помеѓу првите 50, потоа Франција, Италија и Шпанија со по 5, германците и британците може да се пофалат со по 3 ресторани. Следат Јапонија, Сингапур, Австралија, Холандија, Шведска, Швајцарија и Јужна Африка следат со по два ресторани. На самото дно се Мексико, Финска, Австрија, Бразил, Белгија и Данска.

Македонија, вообичаено, ја нема на ниту еден список.

Еве ја и табелата за првите 10:

Related Posts with Thumbnails