wordpress counter

Француските крави пијат вино

Француските крави пијат вино

За месото да добие поинаков вкус, Французите ги хранат кравите со вино, додека Британците им оставаат на свињите да уживаат во пиво. Така, минатата... 

Време е за грејпфрут!

Време е за грејпфрут!

Грејпфрутот е суптропско цитрусно дрво кое има плод со горчелив вкус. Кога за првпат е пронајдено се нарекувало „забрането овошје“. Често се... 

Како да се најадете за празниците, а да не се здебелите?

Како да се најадете за празниците, а да не се здебелите?

Традиционалната празнична трпеза може да содржи и повеќе од 6.000 калории, или три пати повеќе од потребниот број на калории дневно. Затоа, ви предлагаме...