wordpress counter

Живот без леб и тестенини

Живот без леб и тестенини

Можете ли да си го замислите животот без леб и тестенини? Знаеме дека не можете, но научниците велат дека треба да се подготвиме и за оваа ситуација.... 

Како најдобро да ги искористите маслинките и маслиновото масло

Како најдобро да ги искористите маслинките и маслиновото масло

Без оглед дали се работи за црни или зелени маслинки, полнети или обични – сите се одлични за нашето здравје. Може да се консумираат посебно,... 

Житарки на иднината

Житарки на иднината

Добро запаметете ги следниве четири житарки: квиноја, амарант, пир и камут. Тоа се продукти кои ќе бидат неизоставен дел од кујната на новото време....