wordpress counter

Јогурт – гостин во многу јадења

Јогурт – гостин во многу јадења

Иако на прв поглед не изгледа дека јогуртот е битен елемент при готвењето, сепак, неговата улога е навистина разновидна. Одлично се вклопува во... 

Производство на супер шпагети

Производство на супер шпагети

Група италијански научници имаат за цел да откријат како се менува содржината на скроб и прехранбени влакна за време на растењето на дурум пченицата... 

Односот помеѓу шефот на кујната и гостите

Односот помеѓу шефот на кујната и гостите

Гостите сè повеќе сакаат демистификација на кујната и специјалитетите кои ги нарачуваат. Без да ја намалуваме улогата и значењето на келнерите,...