wordpress counter

Витка линија за превработените (1 дел)

Многу од нас имаме огормен број на обврски во текот на денот и поради тоа не јадеме редовно, ниту практикуваме физички вежби. Во продолжение ви даваме неколку важни совети како да го измените тоа и да имате витка линија дури и ако сте презафетни.

Започнете веднаш со подобра исхрана.

Бројте ги калориите кои ги внесувате. Денес тоа воопшто не е тешко со оглед дека на секое пакување стои колкав број калории има во 100 гр производ.

Јадете повеќе од продуктите кои имаат помалку калории. Не мора да гладувате за да слабеете.

Ако на некој производ стои дека има малку или воопшто нема маснотии, тоа не значи дека има малку калории. Затоа, внимавателно читајте ги декларациите.

Слушајте го своето тело. Кога ќе започнете да слабеете, телото ќе го поддржи тоа. Ако забележите негативни сигнали, размислите за својот метод и следете го инстинктот.

Related Posts with Thumbnails