wordpress counter

Кујнски прибор од сребро и дрво

Карла дел Портиљо создаде навистина уникатен кујнски прибор. Станува збор за несекојдневна комбинација од метал и дрво која изгледа навистина суптилно и „шик“.

Сребрениот прибор е симбол на елеганција и често се користел при значајни прослави на кои гости биле видни личности. Неговото значење е задржано до денес, но сепак новите времиња бараат негова модернизација.

На тој начин, се појавува оваa навистина прекрасна комбинација од сребро и дрво. Тоа е направено на начин на кој не е одземена елегенацијата на среброто, туку надополнета.

Овој прибор е резултат е на новите глобални трендови на поврзување во кујната, што подразбира и влијание врз кујнскиот прибор од многу светски кујни и различни гастрономски традиции.

Related Posts with Thumbnails