wordpress counter

Масла за пржење

Масла за пржење

Маслиновото масло, сончогледовото, сусамовото и маслото од кикиритки се добиваат со ладно пресување. На тој начин, тие го задржуваат својот полн... 

Карамелизирање на храната

Карамелизирање на храната

Зборот карамелизирање често пати се користи кога определeни продукти, со определен начин на приготвување, добиваат кафена боја. Буквално, овој... 

Садови кои испуштаат токсини во микропечките

Садови кои испуштаат токсини во микропечките

Сите би се согласиле дека микробрановата печка е неверојатен производ. Изум кој ни заштедува време, ја грее храната и сите ја користиме барем еднаш...