wordpress counter

Медитеранска вок тава

Медитеранска вок тава

Кога зборуваме за подготовка на јадење во вок тава, вообичаено првата мисла што ни паѓа на памет е кинеска или јапонска кујна. Сепак, интересно... 

Готвење со масло од тартуфи

Готвење со масло од тартуфи

Маслото од тартуфи не е масло со кое може да се готви. Станува збор за масло кое се додава кон јадењата, еден вид на градација на маслиновото масло.... 

3-Д принтер за храна

3-Д принтер за храна

Овој принтер за храна не е првиот уред од ваков тип, но секако е еден од најнапредните. Уредот го развија истражувачите од Универзитетот „Корнел“,...