wordpress counter

Како се сервира сирење

Како се сервира сирење

Ако сте поканиле гости и планирате да ги послужите со сирење, тогаш потребно е да знаете како сирењето се служи правилно. Основно правило е дека... 

Видео упатство: Како да сечете кромид без да плачете

Видео упатство: Како да сечете кромид без да плачете

Славниот британски готвач Гордон Ремзи, со видео ни ги открива тајните на сечкањето кромид без да пуштиме солза. Претпоставуваме дека повеќето... 

Три грешки во готвењето кои ги наследуваме од нашите мајки

Три грешки во готвењето кои ги наследуваме од нашите мајки

Веројатно многу често ја слушнате реченицата: „Мојата мајка или баба ја прави највкусната сарма на светот!“ Но, тоа не значи дека и ние ќе ја направиме...