wordpress counter

Едноставни совети за вкусно пире од компири

Ако сакате совршено пире од компири, постојат неколку техники кои мора да ги совладате. Затоа, ви ги пренесуваме советите од врвни светски готвачи за приготвување на ова јадење.

Не користете ладен путер или маргарин
Никогаш не додавјте ладен путер или маргарин. Тие мора да бидат на собна температура. На тој начин полесно се впиваат и соединуваат со компирите.

Премногу миксање
Ако сите состојки за пирето се топли тогаш нема потреба од премногу мешање. Тоа ќе доведе до леплива текстура која нема да биде вкусна. Особено избегнувајте многу мешање откако ќе го додадете путерот или маргаринот.

Избегнувајте жица за мешање
Жицата за мешање не може добро да си ја заврши работата бидејќи ќе остави многу топчиња во пирето. Жицата не треба да се користи ниту ни при првото мешање на варените компири.

Related Posts with Thumbnails