wordpress counter

Микробранова печка: Да или не?

Микробранова печка: Да или не?

Кога храната е предмет на термичка обработка, дел од хранливите материи се уништуваат. Особено осетливи на овој процес на подготовка се витамините.... 

Која храна каде се чува (2 дел)

Која храна каде се чува (2 дел)

Во претходниот дел видовме која храна и кои плодови се чуваат во фрижидер, а кои од нив надвор од фрижидер. Сега, продолжуваме со организација на... 

Која храна каде се чува (1 дел)

Која храна каде се чува (1 дел)

Разните прехранбени продукти бараат и различни начини и услови на чување и складирање. Дел од нив созреваат и по вкус и по мирис во фрижидер, а дел...