wordpress counter

Како се прави домашен мајонез?

Како се прави домашен мајонез?

Кога се подготвува мајонезот во индустриски услови, многу лесно се контролираат киселоста, температурата и самите состојки. Сепак, кога мајонезот... 

Масла за пржење

Масла за пржење

Маслиновото масло, сончогледовото, сусамовото и маслото од кикиритки се добиваат со ладно пресување. На тој начин, тие го задржуваат својот полн... 

Карамелизирање на храната

Карамелизирање на храната

Зборот карамелизирање често пати се користи кога определeни продукти, со определен начин на приготвување, добиваат кафена боја. Буквално, овој...